Publikace: V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny - Ribbat Christoph. Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky. Autor předestírá pojem restaurace jako sociologický fenomén doby, který ilustruje zajímavými příběhy z gastronomického prostředí, v nichž vystupuje například Émile Zola, Joseph Roth, Edward Hopper nebo Robert Walser. Poučeně a s vtipem líčí také konkrétní příběhy číšníků, slavných kuchařů i samotných restauratérů,... Celý popis
Koupit za 267 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
V restauraci. aneb Příběhy z břicha moderny - Christoph Ribbat
Doprava:
48 Kč
Skladem
267 Kč
Koupit za 267 Kč
V restauraci Christoph Ribbat
Doprava:
99 Kč
Skladem
228 Kč
Koupit za 228 Kč
V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny - Christoph Ribbat
Doprava:
25 Kč
Skladem
249 Kč
Koupit za 249 Kč
V restauraci - Christoph Ribbat - 12x20 cm, Sleva 48%
Doprava:
69 Kč
Skladem
249 Kč
Koupit za 249 Kč
Christoph Ribbat: V restauraci - Příběhy z břicha moderny
Doprava:
79 Kč
267 Kč
Koupit za 267 Kč
Popis
Publikace: V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny - Ribbat Christoph. Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky. Autor předestírá pojem restaurace jako sociologický fenomén doby, který ilustruje zajímavými příběhy z gastronomického prostředí, v nichž vystupuje například Émile Zola, Joseph Roth, Edward Hopper nebo Robert Walser. Poučeně a s vtipem líčí také konkrétní příběhy číšníků, slavných kuchařů i samotných restauratérů, věnuje se proslulým podnikům a jejich historii, uvádí desítky proslavených pokrmů a receptů. Jeho pozornosti neuniká ani pozadí vnějšího společenského pozlátka, tj. těžká práce a špatné výdělky obsluhy, jejich různorodé slabosti a zlozvyky, jakož i negativní hygienické poměry. Přechází z jednoho kontinentu na druhý, aby zachytil vývoj a zvyky spojené s gastronomií v mnoha zemích světa. Autorovi však nejde jen o výčet pozoruhodností, nýbrž i o hlubší sociologický pohled na úlohu restaurace jako takové: co symbolizuje, co prezentuje ve společnosti a jak se v ní odráží chování a očekávání hostů během stolování, při rozhodování či konverzaci o tom, kam zajít a které podniky raději vynechat. Publikace: V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny - Ribbat Christoph.
Parametry
Žánr | naučné |
Rok vydání | 2016 |
Nakladatelství | Prostor |
Autor | Christoph Ribbat |
Počet stran | 284 |
Výrobce | Prostor |
Vazba | brožovaná |
Jazyk | české |
Váha | 310 gramů |
ISBN | 978-80-7260-338-1 |